79,5 mln. Lt ES parama – mokslinėms laboratorijoms įrengti

Ūkio ministerija ir VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA) skelbia kvietimą teikti paraiškas pagal Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų priemonę „Intelektas LT+“. Pagal šią priemonę planuojama paskirstyti 79,5 mln. Lt ES lėšų.

„Norime paskatinti įmones kurti mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros bazę. Šios paramos lėšomis verslininkai gali statyti, rekonstruoti patalpas, skirtas tyrimams atlikti, taip pat pirkti profesionalams skirtą įrangą laboratorijoms, įsigyti specialių baldų. Tikimės, kad įmonės turės daugiau galimybių investuoti į mokslinius tyrimus, kurti unikalius produktus ir įsitvirtinti pasaulinėje rinkoje“, – sako ūkio viceministras Marius Skarupskas.

Tai ketvirtasis kvietimas teikti paraiškas pagal priemonę „Intelektas LT+“. Paraiškas priima LVPA iki 2013 m. gegužės 27 d. Visus reikalingus dokumentus galima rasti interneto svetainėse www.ukmin.lt, www.lvpa.lt, www.esparama.lt.

Projektus pagal priemonę „Intelektas LT+“ jau sėkmingai įgyvendino UAB „Fermentas“, UAB „Biotechpharma“, UAB „Wilibox“, UAB „Arginta“, UAB „Ryterna“ ir kitos įmonės. Parama padėjo įmonėms plėsti savo pajėgumus gaminant ir rinkai pristatant išskirtinius produktus, pavyzdžiui: itin didelių nuotolių bevielio duomenų perdavimo įrenginius, novatoriškų technologijų biologinius valymo įrenginius, naujas vartų technologijas. Taip pat ši priemonė padėjo įsirengti eksperimentinių gaminių tyrimų, biotechnologinių tyrimų ir integruotą molekulinės biologijos tyrimų centrus.

Šiuo metu taip pat galioja kvietimai teikti paraiškas pagal priemones „Naujos galimybės“, „Intelektas LT“, „Invest LT-2“. Informaciją apie galiojančius kvietimus rasite adresu http://www.ukmin.lt/web/lt/es_parama/galiojantys_kvietimai_.